Umur berapa anda rasa anak patut ada telefon sendiri?
Voice your Opinion
5-8
9-11
12-15
Lain-lain

5659 respon

83 Balas

Tunggu diorang hbis sekolah and then kerja and then dah dapat gaji pertama ikut suka hati diorang la nak beli barang yang diorang suka itu je pendapat saya

Saya suruh dorang belajar rajin2 then kerja nanti beli sendiri fon...hahaha..kejam x ?

Habis sekolah, beli sendiri. Belajaq susah & usaha untuk kehemdak sendiri

tamat sekolah menengah..meanwhile,pakai tfn parents je klu perlu.

Kalau anak selalu pegi keluar, perlulah bai telefon untuk dia

Ikut keperluan, tapi usia sekolah rendah rasanya x perlu

Bila suda sesuai umurnya #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Hbis sek dn bgi fon hitam putih ja.jgn ada android

Wkru nk msok belajar la/18thn baru leh pkai fon

Maybe around form 4 or after finish form 5..