betul ke??

tumpang tanye,btul ke kalau ibu preggy mnum air gula ni,bermasalah?? maksudnye kurang darah atau kurang gula dalam badan sekadar bertanya☺

11 Balas

Ibu mengandung kena suruh minum gula sbb doc mau tgok samada kita ada kencing mnis semasa mngandung atau x. Kalau ada kncing kanis, nnti diorg akan suruh kita cek 4 kali 1 hari. Lps tu kita kena suruh on diet control. Kalau gula kita tinggi btl, kita kena on jarum.

Takla... Just nk detect ada gdm.ke x..jika ada leh pantau demi keselamatan mommy n bby... Sy spnjng preggy xde gdm.. tp still kena minum air gula 2x..

Tak betul. Siapa2 ada risiko kena kencing manis memang kena minum air gula. Tak kira la dari risiko keturunan ke, umur ke, semua kena minum air gula.

Sya minum air gula,sbab faktor umur kot..sya 37tahun preggy ank 1st..kalau tak silap doc ckp dgn sya mcm tu la😅

4y ago

saya pun umur 37, anak first..dah settle minum 2 kali...alhamdulillah x sangkut...

Tgok atas family history...kalau salah 1 parent kita penghidap diabetes pon kita kena mnum air gula...

x. skrg overall mummy preggy kna minum air gula utk detact gdm. xsangkut gdm ok je

Xde kaitan. These day kena minum je. Especially yang umur 30 tahun and above.

Skrg mmg kna minum air gula bila preggy 25 tahun ke atas...

Skrg semua kena minum. Ada masalah ke tak, wajib minum.

Skrg ni semua pun minum air gula

4y ago

oooo...