Pil perancang

Tumpang tanya..makan pil perancang memang badan cpt naik ke?sbb sebelum ni anak first sy pakai iucd

13 Balas

saya cucuk depo dari anak sebulan. anak 1y4m saya tukar pil. Anak saya fully bf. Berat saya x naik pon. lagi kurus dari sebelum pregnant dulu. Anak saya 1y8m saya stop pil. Tak guna apa2 perancang. Berat saya tak naik2 jugak. Pil xdek efek berat kot. Anak saya 1y11m dah wean off. Berat saya naik, back to normal. Kalau x, saya kering sekeping je. Terlebih menjawap soalan kan??🤭🤭

1y ago

waktu depo saya x period langsung. Lepas tukar pil, time stop 7 hari tu, terus period. Dan period on time, x lewat sehari pon. Lepas 3 bulan gitu, saya stop pil nak tengok period macam biasa ke tak. Tetap period tiap bulan, tapi lari hari sikit.

Perancang x slh sis, kita yg kena kwl pemakanan. Sy mkn pil perancang bdn maintain. Lps berhenti pil perancang, berat naik sebab mkn ikut sedap tekak. Heee.. Lps mkn suku2 separuh baru berat turun slow2..

1y ago

Ohh yaka sis..sis stop pil sbb apa ye

tak juga sis, sy makan pil noriday utk 6 bulan pertama pastu makan pil yasmin..berat badan sy maintain je, kita kena kawal selera makan kita.

1y ago

Sbb sy first time mkn,sblum ni sy pakai iucd mmg maintain ja 😂

saya tak makan pil tapi saya pakai implanon 3 tahun. badan makin kurus ada lah sebab saya jaga makan dan kerap exercise :)

hai sis. boleh share pengalaman pkai iucd?. sbab sy bru plan nak pasang😁. tpi still takut2

saya makan pil badan x naik cuma nak turun tu dia xmau. statik ja. lepas stop, badan naik. 😅

1y ago

Sama la 😅 saya mkn pil oralcon

tak naik pun..makin kurus lagi ada la🤣🤣 itu sy laa mkn noriday sbb bf anak

1y ago

sy mkn banyak pun berat ttp x naik.. mungkin makanan tu proses jdi susu cpt kot haha

Tak juga. Jaga pemakanan dan gaya hidup juga bersenam.

1y ago

Sama-sama

klo xjaga pmknn,mmgla tmbh gemuk..pil xsalah..

atas badan masing2x kot. saya makan ,sama je.

1y ago

baru 6bulan .