pil perancang

hello mommies.. siapa dekat sini makan pil perancang noriday? makan pil ne datang haid memang x tentu ke?

9 Balas

Saya dah 4 bulan makan pil tu lepas keguguran ok ja pun haid Saya mcm biasa lancar saja , tapi saya dah stop makan 4 bulan ja saya mkn ubat tu , sekarang alhamdulillah kandungan saya dah 5 weeks syukur sangat"😊😊😊

Hi kak, sorry ye, off-topic skit. Tapi article ni banyak info utk kesan² pil perancang dlm jangka panjang. https://my.theasianparent.com/kesan-pil-perancang/?utm_source=question&utm_medium=recommended

2y ago

sy stop .. anak 1st 3bulan je .. anak 2nd 6 bulan .. badan tu cepat je naik mcm badak .. period sikit banyak kluar lendir .. eventho smpai skrg anak dah 2y pn still susah nak kuruskan badan .. alhamdulillah period dah back to normal flow cantik banyak kluar darah2 beku yg mcm mase anak dara dlu .. lepas makan KakLis Jamu Homemade .. mmg padu .. love teruks

Bak kata nurse yg jaga sy tu.. dia bgtau period x akan dtg mcm zaman anak dara... tambah2 klu mnyusu badan

Kalau menyusu normal .. misi ade ckp mkn pil ni dia x tentu kalau hormon stabil period kalau x .. x period

3y ago

Nak tnya sya stop mkn pil norday sjak bulan 12 tpi knpe smpay skrng saya blom dtng haid ye....

Saya sekali je mkn pil perancang period dia dah mcm tumpah darah dah. X stop.

Ibu² dah dtg buln ke..sbb sye da 2 bulan ambk pil ni tpi x dtg buln lgi...

4y ago

Selepas pantang stakat ni 2x sy dtg period.. bby da masuk 4 bulan

Sy xperiod bby dh 5bulan. Hubu. Xtau le hormon ke ape.

F

X la normal je peyed saya..