pil perancang

Hai , tumpang tanya .. korang pakai pil perancang ape ye yg sesuai utk ibu menyusu ? Sebab ade orang kate ade pil perancang yg biarkan susu drop .

7 Balas

Biasanya kalau lepas bersalin , nurse akan tny nk merancang mcm mna , saya dulu kata nk mkn ubt Dia bg pil tu 30biji , kena mkn hari2 Saya fully bf jd period tk datang smpai baby 6bulan Nurse akan tukar pil perancang , dia bg regulon ada 21biji jd rehat 7hari untuk period Yang 30biji tu saya tk ingt nama dia maaf naa tp kalau sis tny nurse dia akan bg mcm tu

dlu sy cucuk yg lasting for 2 months since baby fully bf, msuk bln ke 4 baby dah mix fm so cucuk dah x valid jd kena consume pil. oracon tu x sesuai dgn sy sbb breakout teruk muka (hormon kan), susu pn drop. so sy tukar ke noriday dah ok

Noriday. Tp nurse ckp next month nk tukar oracon. Tukar masa anak 6 bulan. Susu tak drop so far

Biasa noriday xkn kering kn ssu badn sb dye ada 28-30bji xsilp sy lah..mcm pil lain smua 21bji

Ni kne tanya nurse. Biasa klu direct feed nurse bg noriday.

dulu saya makan pil noriday . tak kacau pon susu badan .

Biasanya noriday. Tak ganggu susu badan.