Mengurut selepas ceaser

Tumpang tanya, kalau ceaser boleh berurut seawal berapa hari ya? Luka semua nurse kata dah kering elok. Cuma nak minta pendapat mommies yg ada pengalaman. Sebab baru2 ni demam bjangkit dari family. Jadi memang rasa tak sedap je badan 🥹

6 Balas

Sy shre pngalamn sy sdri ank first sy tk berurut n luka czer elok n cepat baik,dan skrng sy bru lpas bersalinkn ank no2 scra czer juga n kali ni sy berurut selepas 2 hri kluar hospitl,sy berurut ke semua bhgian bdan kecuali perut,hri prtma sy berurut sy dh rsa sakit2 badan msuk hri ke 2 berurut badan mkin sakit smpai sy xlarat angkt bdan,hri ke 3 pun sma,selepas brurut bru sy tk sakit2 badan,spjng berurut sy sakit bdan mungkin sbb tk sesuai berurur dgn mkcik tu,slpas brpe hri berurut luka czer sy trbuka,bukn 1 tapi 3 tempt terbuka,tepi kiri kanAn n tengh,dan benang bhgian dlm pun terkeluar,terkluar kiri kanan,n smpai skrng ssh baik sbb benang still kt luar,dh tertutup tpi still rsa skit,dlu msa ank fisrt selepas sthun bersalin bru sy berurut n msa berurut bdan ringgn sngt2 xsngka kli ni brurut lps bersalin bdan jdi sakit n buat kerja pun trhad,pda pndpt elakn dlu tpi ikot bdan msing2 juga bolh trma berurur lps czer atau tk,utk dri sy sdri sy xkn brurut dh lps bersalin czer sbb sy dh rsa sakit ye mcm mne luka terbuka,btw sy dh nk hbis hri ikotkn luka kt prut ni dh kering tpi sy still xkering2,jgn tnya knpe sy xnk jahit semula msa luka terbukk,sy fobia sbb msa oprtion bius lmbt jln dlm bdn n sy still rsa skit sikit msa oprtion,sbb tu sy xnk jhit blik walaupun pkai bius

sy hari ke26 baru mngurut .. sebelum ni duk dgr org cakap sgt lepas sebulan baru bleh .. badan dah start sakit2 .. mesej tnya tukang urut dia marah juga laa sbb urut lewat sgt .. sepatutnya walaupun czer boleh jaa smggu lepastu urut . sbb kalau tk urut darah tk jalan elok , sbb tu sakit sana sini 🤣🤣 .. hmmm mane sy tahu tulaa dengar lagi org tu ni cakap mcm2 🤭 .. czer dia tk urut pun dibahagian perut .. pastu masa mngurut sambil mngiring ..

Saya sehari selepas keluar hospital terus urut huhu. Tp dia tak sentuh lah bahagian perut. Saya urut sbb nak urutan bykkan susu tu. Tp saya suggest 2 minggu selepas keluar hospital sbb sakit dah kurang jadi senang sikit nak mengiring ke apa

Saya dah 13 hari czer. Baru sembang dgn Doc semalam kat ward, Doc kata dah boleh mengurut. Cuma elakkan urut dibhgn perut sahaja.

1/2 mnggu dh boleh urut.. kalau sy time 2 minggu tu baru urut..tp kat tempat csear tu tkpyh urut takut jahitan kt dalam tu terbuka

1y ago

bgtau siap2 kat tukang urut tu kita czer so dia tak sentuh bahagian perut kan?

lepas 1minggu. atau bila u dh boleh mengiring. sbb czer urut kne mengiring.

1y ago

Ya kalau czer dia tak akan suruh meniarap...cuma kena bgtau awal2 kata czer