Bayi jarang berak ..

Tumpang tanya baby 2 bln tpi berak 2 ke 3 hri skali ..knp ea ..

1 Balas

Kalau baby minum breastmilk normal sis.. anak saya sampai 1minggu tak berak..nurse kata sebab apa yang kita makan.. so nutrients dalam susu badan kita hanya cukup2 untuk baby.. kalau sis nak dia berak..sis try minum air oren or makan buah oren..

4y ago

Normal sis... sebab dia minum susu badan..kalau susu tepung baru kena jumpa dr or kena tukar susu.. kalau susu badan mmg normal mcm tu