Bayi umur 1 bulan jarang berak

Hi mommies nak tanya ..bayi saya umur 1 bulan dah jarang berak...3-4 hri tak berak lpstu berak skali dan seterusnya xberak normal ke x? Saya bf n sulam dgn susu formula #firs1stimemom

2 Balas

Sama dengan baby sy. Umur sebulan, dan memang dari lahir jenis berak 2-3hari sekali, tapi sekali berak die akan berak banyak terus. Dh tanya doktor, doktor kata biasa la tu. Baby sy pun campur bf + fm, cuma sy lebihkan susu badan la

4mo ago

ye sis bby Sya pn sama, msa lahir kerap berak Smpai kuning trun .. skg dh nk msok 2 bulan jarang berak kdang sehari sekali je berak.. tp xpnh la Smpai berhari xberak.. .anak Sya full fm Sb dia xnk susu bdan Sb puting Sya xda jd ssh nk isap.. kdang pam je tp bila nak xhisap susu pn mkin drop jp now memang fm je

Kalau full breastfeeding mmg jarang berak. Tapi kalau formula, everyday kena berak tau mommy

4mo ago

Sy pun sama after 4 months. Berak every 1-2 days. Kalau bnyk formula, kena berak hari2. Tapi tgk kalau baby meragam atau tak. Kalau baby okay insyaAllah takde pape. Kalau mcm kureng, mungkin susu formula tak ngam