Ibu, tahukah anda botol susu bayi perlu ditukar setiap 3 bulan?

Bahaya tidak tukar botol bayi: https://my.theasianparent.com/botol-bayi
Voice your Opinion
Ya, saya tahu!
Oh, saya tidak tahu!

663 respon

16 Balas

Tahu.. baru tukar ke botol ppsu .. 6botol sekali tukar sebab anto ngasuh .. walaupon sebotol belas² hinggit tapi demi anak , Ibu cuba yang terbaik ..

Ya. Tapi tak guna botol susu. Botol susu (milk storage) kadang jadi botol air / bekas Biskut anak 😅

Beli yg kaca and ppsu, so far tukar 6 bulan ke setahun sekali

ya tahu, sebab anak sulong saya sudah 4tahun , ne anak nombor 2 genap sminggu harini

nak tanya,kalau anak minum air masak guna botol susu avent,kena tukar berapa bulan sekali??

yg sulung pakai botol susu ppsu selama 4thn xpernah tukar sampai dh keruh warna botol 😅

belum tukar lagi so far even anak dah setahun..wan nya marah tukar botol baru

ikut material botol jgk kan?.. sy guna ppsu jadi setahun sekali lh ya?..

tp ank x minum susu botol minum susu bdn jer🤭🤭

setiap bulan sy tukar botol susu ank sy☺️