Mana antara berikut tugasan rumah yang anda lakukan dahulu?
Voice your Opinion
Sapu/mop lantai
Basuh baju
Masak sarapan/makan tengahari
Kemas barangan rumah
Lain-lain (sila nyatakan)

4707 respon

25 Balas

First kemas rumah sapu & mop (dlm masa sma mesin bju) Kedua cuci singki yg segala ye lah kt dapur Ketiga masak Keempat sidai bju Kelima mandi ank Rasanya tak behenti lh buat kerj setiap saat tu kaki tgn bdn & otak bergerak serentak 😂😂

4y ago

sinki dah cuci.. nnti kotor lgi sis.. kann blum masak 😊😊😊

bangun.. ambil bakul kain kotor masukkan dlm mesin basuh lepas tu kedapur kemas dapur sambil buat breakfast.. lepas siap baru vacuum ruang tamu.. lepas siap vacuum relax2 breakfast sambil tunggu kain siap dibasuh..

√ masak √ kemas rumah (cuci sinki, sapu, mop) √ cuci baju √ mandi √ makan

masok baju dlm mesin. .sapuu rumah skli mop. .kemass apee ptt n br masak.

Masak sarapan dan mkn tghhri..lepas tu br mengemas bsuh bju

kemas dan sapu² ape yang patut.. masak tengahari

Memasak...yang lain suami yang buatkan..

Cuci pinggan dulu, kemas dapur baru dll

kemas tempat tidur lepas bangun😊

Semua di atas senarai tu👆