Mana antara tugasan yang suami anda selalu tolong anda di rumah?
Voice your Opinion
Cuci pinggan mangkuk
Basuh/lipat baju
Memasak
Lain-lain (sila nyatakan)

4920 respon

153 Balas

Semua kerja, duadua buat samasama. Dia cuci baju, saya lipat. Saya masak, dia cuci pinggan. Saya menyapu, dia mengemop. Saya penat jaga anak seharian, mlm dia tolong mane yg boleh. Waktu berpantang, hampir semua kerja dia buat termasok cari brg dapur. Saya mandikan anak dgn siapkan anak je waktu berpantang. Takpun lipat kain baju😂

Buat kerja rumah yang diatas termasuk vacuum satu rumah, mop lantai, cuci kipas.. kami buat sama2. Give and take, so ada ada hari saya dpt keluar pegi spa and girls day out dgn adik.beradik / kawan2, husband pulak can spend on what he love esp brg2 motor dia.

Basuh baju jemur baju lipat baju Pagi2 bangun dia iron kn baju seluar tudung Basuh pgang memasak Siap kn baju ank utk ke rumah pengasuh Boleh dikatakan semua kerja rumah la dia yg buat. Alhamdulillah.

Since I pregnant memang suami rajin sangat tolong kemas rumah. Basuh baju, lipat baju Sama*. Kemas bilik kucing* , kita 5 ekor. 😹 kemas katil. Alhamdulillah dia faham.

Basuh baju, lipat baju, jaga anak. Sebab sama2 kerja, sama2 buat kerja rumah, sama2 penat. Upah bagi dia lepak dengan kawan2 n main game. Saya? Tido la.

Kadang2 suami sy masak, basuh baju/tolong jemurkan baju.. and macam2 dia buat dia tolong saya buat kerja rumah walaupun dia seharian kerja ❤️

Time pregnant ni semua suami buat 😊 Time belum pregnant suami tolong part jemur dan angkat baju. Dan tolong jaga kebersihan bilik air.

cuci pinggan, potong daging, potong sayur, cuci baju guna mesin, sidai baju sama2, lipat baju sama2. Masak je saya tak yakin dgn dia.

Vacuum rumah, bersihkan kucing-mandi, toilet. Sapu laman. Yang lain tak sangat. Tapi husband banyak jaga baby jugak. So ok la

alhamdulillah dapat suami yang bertanggungjawab dengan semua.. alhamdulillah semua boleh.. tq husband 🥰❤️