Tak ada alahan

Trismeter pertama.. X rasa apa2 yg brubah.. Pening2 je.. Tp alahan stakat ni msh ok.. Tapi yg saya nk tanyakan di sini.. Bila baca google.. Tanda awal kehamilan mesti ada b'cak merah.. Mksdnya darah implantasi tapi saya xda. Lps tu, setiap hr saya rasa sakit sengugut tapi xlama.. Kejap2 je.. Keputihan xda.. Bersih.. Kalau ada pun, sikit je. Tido mlm susah.. Kdg2 rasa perut tu xselesa tapi susah nak explain.. Ada yg mcm saya? Normal x? #ingintahu

10 Balas

normal sis..😁ikut org jgk..sy alhmdulillah msa awal2 preg tiada alahn teruk..pning2, cpt pnt, loya, n xboleh bau msakan dan bau myak wangi ja..bercak merah pun xda.. kdg tdur, prut xselesa..pusing kiri psing kanan..smua xkena..mgkn sbb prubhan hormon..tp mkin naik bulan, lma2 okay tu..heheh skrg alhmdulillah okay daa..tggl tggu due jaa ni..

sy pun sama cuma pening², loya tu kadang ada terasa nk muntah tapi tahan jugak. Susah nak tido malam, pusing kiri tk kena, pusing kanan pun tak kena. Semalam bercak merah keluar sikit. Alhamdulillah smlm terus ke hospital, semuanya selamat ☺ alhamdulillah esok kandungan dh masuk 6week 😇

Haii sis da brp week? Ikut saya pun baru masuk 6week ni xda alahan yg teruk sgt. Paling2 muntah setiap pagi tp pening or sakit2 bdan mmg xda la mcm org lain hehe risau jga. Masa mula2 tau pregnant pun breast sakit sangat, skrg ni makin berkurang pula dan kdg2 lgsg tiada😅. Risau jga sebnya

2y ago

sama, breast sakit sgt 😇

Normal je semua tu sis. Sy dah 2nd preggy ni pun tak pernah ada spotting dari awal preggy, kalau boleh nak elakkan sbb takut jugak ada darah2 ni kan. Perut tak sedap pun normal selagi. Kadang2 sbb angin, tak pun rahim tgh mengembang.

2y ago

Normal sis..pastu lama2 dia akan hilang sndri and makin besar ikut saiz kndungan kita

semua simptom kita sama sis kecuali pening2 sy x da pening2 . cuma perut rasa x selesa . ada rasa sakit2 mcm senggugut . tebangun dari tidur sbb sakit sgt. baru tahu 3 hari lalu . esok nak p klinik utk confirmation pregnant .

sama sis sye pon alami bnda yg sama ngan sis, alhamdulilah sye pon tak de sebarang alahan, cuma kdang skit perut mcm nk buang air besar, tpi rasa sje,apa yg sye baca, semua itu normal sis

Sy pn same mcm sis.... Risau juga..baring ngiring kiri salah, kanan salah.. Kalau normal alhamdulillah.. Semoga baby kita sihat2 aja..

Saya pun trimester pertama, sama jugak baru 4minggu bila masa yg elok untuk scan ke dr ye

2y ago

seelok utk pergi scan 8 minggu ke atas sis, biasa bwah 5 minggu ni janin tak nmpak lagi

i sepanjang preg dulu tak pernah muntah. takde braxton hicks.

2y ago

sy spnjg pregnant muntah xde , alahan apa xde .. mmg mudah masa pregnant .. mngidam bnda2 pelik pom x

normal