Reveal pregnancy kat family

Trimester ke brapa mommies bgtau parents & family tentang pregnancy? Sy takut nak bgtau awal2 tapi hubby dah excited ajak balik kg nak bgtau parents dia 😅 ##ingintahu #firstbaby

51 Balas

Frst pregnancy sy bgtau msa 3wks , n 3 bulan pstu gugur. Skrg prgnant dh msuk 1bln blm lg ada yg tau kcuali hubby, mybe trmester ke2 bru bgtau atau dh nmpk prut ,tkut excitd sngt ,fobia😅

my own parents and Mil sy bgtw je awal2. Kecuali yg lelain tu makcik pakcik ipar duai kawan semua masuk 2nd trim baru bgtw (pun x semua) unless dorg dah ter tau sendiri

saya dulu lepas tau preg. terus bgtau family, rasa excited pun ada. n then terus alahan menyerang. just dkt org luar je tak berani bgtau awal, sbb takut apa2x kan.

terbalik pulak husband saya dia perli2 saya bila suruh gtau mak dia saya pregnant, dia kata takkan nak bagitahu satu dunia, last mak dia tahu dari mak sedara saya

Sy bg tahu parents sy wktu dh hbs first trimester. Lg pun mood first trimester sy baran plus morning sickness lg mmg nk gaduh je dgn smua org. 🤣🤣

Saya reveal pregnancy time baby dah masuk 3months. Senang cite nak baby tu dah terbentuk baru bagitau. Awal2 ni bahaya and tanak bagi org hope jugak.

Skrg sy dah 37 minggu.. yg thu hnya kluarga sy dn kawan perumhn sy je.. yg jauh dri sy mcm mntua kwan2 kg smua tak tahu..biar la diorg tahu sdri

Saya jawab bila ditanya je. Nak masuk 3 bulan, dah heboh dah sbb ada yg update dlm group family. Tak selesa di hebohkan sbb nak tenang2 aje.

Saya sebab pernah gugur 20w sebelum ni. Jadi mungkin dah nak beranak lah baru bagitau orang, tak pon tunggu org tau sendiri je nanti.

Sy bagitau family lepas 2 bulan. Kawan kawan pula, yg jumpa tu nampak la perut. Yg di socmed, sy post bila 3rd trimester dah waiting time