How do you treat cracked nipples?
Voice your Opinion
Warm compress
Apply ointment
Change nursing pads
Others (please share)

3053 respon

19 Balas

Pada usia kandungan 34 - 37 minggu saya biasa akan memicit sedikit puting bg mengeluarkan cecair. Ini utk elak dr puting crack swaktu baby pertama kali menyusu selepas kelahiran. saya masih lalukan ini utk kelahiran kelima ini

Biarkan napkin untuk tadah susu yang keluar masa baby menyusu sebelah,bg basah..tak nak bg kering dan selalu tukar napkin setiap kali baby menyusu.kalau kering lagi sakit nipple

Sapu susu kat puting n anginkan supaya kering. Perah dulu belah yang cracked. Continue breastfeed yg ok... Klu boleh biar attach betul2 yang perlu tuk elak cracked

sapu balik ngan susu badan kita, tak lama tu terus baik

Picit sedikit Susu..Dan sapu pada seluruh putiing

Letak breastmilk kat crack nipple.

use breastmilk to apply at cracked nipples

Warm compress & apply cream #TAPSupermoms

sapu susu badan kt puting yg cracked tu

Sapu lebihan Susu bdn yg meleleh..