Selamat melahirkan❤️

Tq mommy semua yg mendoakan . Alhmdulillah saya selamat melahirkan baby boy 2.18kg secara czer . Awal tu nak normal , tapi bukaan setakat 4cm ja . Due ikutkan 11/10 tp keluar 21/9 . Saya doakan mommy yg bakal berjuang tu moga dpermudahkan segala urusan . Ingat yg kita sorang ibu yg kuat ❤️

6 Balas

Finally I found somebody yg bersalin tarikh 21/ 9. Congratulations awak. I like the number of 21. N 21/ 9 is a good star.. He will be amazing baby 👶 Selamat berpantang awak.

12mo ago

Sy pon bsalin secara czer..tarikh kita sama 21/9

Congrats awk. Nak tanye awk pantang mcm mane ye ? Okay ke ? Kena ccuk ubat cair drah ke lps balik rumah tu ? Bengkung blh pkai ke ? Thanks

Alhamdulillah tahniah selamat berpantang. Saya due 7/10 belum ada tanda. Nak sangat bersalin awal sebab dah tak sabar 🤭

12mo ago

Sakit yg macam mana tu? Dah turun tanda/ketuban pecah ke? Saya skrg baby kerap mengeras saja. Takde tanda2 lain.

Alhamdulillah tahniah puan. boleh tahu tak tanda2 puan nak bersalin.. saya first mom due 9/10..

12mo ago

saya awal tu air ketuban leaking sikit ja dri umah . pstu pegi la hsptl . tgok2 diorg ckp bukaan da 3cm . trus kena tahan tu . pstu ikutkn boleh branak normal tp bukaan stop takat 4cm ja . diorg tak induce ubat sebab saya dah 4cm . kalau 3cm ke bwah lgi diorg akan induce la . tu yg bole beranak czer tu

Hi ade tak tips nak bagi susu ibu, I dah 6 hari deliver tapi takde susu lagi.

12mo ago

Mintak suami atau CL buat urutan utk keluarkan susu. Paling penting mommy jgn stresss. Stress yg buat susu tu tak keluar.

maaf nak tny ..masa scan sma tk berat baby dgb slps melhirkn

12mo ago

Mostly tak sama. Sbb masa scan doctor akan kira sekali dgn berat air ketuban.