Hi saya nk tnya,hb saya 13+,nurse bekalkn zincofer,sblum mkn dn selepas mkn ubt perut kena ksong 2jm

So total 4 jam perut kna kosng,sya asyik muntah so x leh tahan perut cmtu, boleh tak sya ganti makan iron-folic,vit daily dn calcium dari amway..sbb hb cntik dan x dk mslh kesihatan apa..also sya jnis jaga makan,x mkn any fast food atau manis ii..minum manis pun x sbb dh trbiasa dri dlu cmtu

1 Balas

baik makan ubat lepas makan..2 jam je

1y ago

zincofer nurse tak bagi perut ada isi..2 jam sebelum makan perut dan kena kosong..mkn ubat dn 2 jam selepas mkn pun kna kosong..sya 2 jam sblum mkn tu kalau mkn trus muntah,sbb alah teruk..so tkleh nk tahan huhu