bayi gigit puting

Tolong.. sy stress sgt.. dah 2 hari anak nak tido menetek to tiap kali dia dpt,mesti dia gigit. Meneteknya x pon. Pastu nanges2 nk jgk.. bg botol susu xnak, dodoi pon xnak.. stress la. Da cbe sembam muka dia, picit hdung dia.. xjalan.. dia gigit dan tarik sekali..memang sakit sgt2. So last2 xle tido ngn saya. Mlm pon tido buai.. sedih.. selam 10 bulan, xpnh lg mlm berbuai..

2 Balas

gusi gatal mungkin . saba jela sis wlau pon stress . 😅

5y ago

normal . dy xslesa tu sis . mmg akn meragam n nk mengigit . sis bole beli mainan yg ank bole ggt2 tu bg dy pgg skli . bkn jenis getah tu sis tpi yg lg lembut tu . ad 1jenis tu dlm dy ad air jernih . klau jenis kain kain sy xsaran kn buat ggt tkot habuk2 lekt kt situ ank ggt msok mlot dy habuk tu.

nak tumbuh gg kot sis...

5y ago

I think so.. tp mmg xleh hadap asal bg je gigit n tarik.. so should stop breastfeed ke cmne? Tp dia tu yg nangis mcm org hilang arah