sy dh 6weeks . alahan sy teruk sy xselera makan nasi dn segalanya bau nasi n lauk sy xboleh . makan biskut xlalu mana ape perlu sy buat .

Tolong saya

36 Balas

Sy plak dah lebih 12 weeks still ade morning sickness tapi sekarang selera makan makinn terukk.. rasa loyaa smpai x nak makan😔 ptut morning sickness makinn okay, nie x okay punn.. 😭

Try mkn sikit2 sis..sy pn alami bnda yg sama skrg ni..semua bnda xleh bau..tp pksa jgk mkn sbb kesian kt bby..skrg sy amalkan pg mkn kurma dgn kismis..tghari mkn ns sikit..

Masa saya pun macamtu. Dari awal mengandung sampai 3 bulan. Saya cuma boleh makan kurma dan delima. Tapi sikit-sikit saya tambah minum fresh oren dan buah tembikai. ☺️

Apa2 kena paksa makan juga walaupun sikit... saya 7 week juga memang xnak makan nasi daging2 ayam, ikan... cuba makan buah, sayur...mana tau bekenan...

Saya pun sama, alhamdulillah semakin kurang alahan. Masa alahan dulu, saya try letakkan halia dalam minuman. Dan saya kerap makan walau sedikit.

Sy pon tgh lalui ni...badan lemah sgt....mkn jer muntah tapi perut lapar....kalau sampai muntah keluar darah bahaya x....xtahu nk mkn dah lapar

Sy dulu 3bln pertama mabuk teruk.. Lembik, muntah smpi warded 3kali... Sy mkn, pastu muntah.. Sy amalkan mkn sikit²,tp kerap.. Bykkan mkn buah

Sis kne try and error mkanan .. In sha allah mngkin mane tau ada makanan yang boleh sis makan tp pastikan makanan berkhasiat utk awk dan baby

sama mcm sy..sy mkn ,mnum smua muntah..kmarin g spital tambah air n antibiotik sbb lemah sgt😢hrini rsa ok sokit..tp kepala kerap sakit

Sama lah.. Siap xleh masak dulu tp tetap kne masak.. Lama2 okay cuma awal2 kne sedia tok ker toilet.. Hehehe