Tips ajar anak minum botol susu

Tolong saya, anyone yg ada tips utk bg anak minum susu botol tk?,,😢Anak saya dah masuk 4 bulan tapi tak nak minum susu botol sbb sbelum ni sy direct bf dri usia dia 2mggu hingga 2 bulan lebih. Sy dh ajar guna botol selama sebulan stiap hri tp dy tetap tknk 😢 bulan 9 ni sy dh masuk keje. Helpp 😢😢

1 Balas

hi mommy. sy tak pasti cara mommy lain mcm mana tp cara sy,sy takkan bf anak walaupun dia menangis unless dia minum drpd botol. sblm ni sy mcm mommy jugak. nk ajar baby minum botol tp baby tak mau. one day sy kene denggi dan perlu warded. baby baru 8-9 bulan dan masih nk mengempeng. suami beli fm dan bancuh ikut aturan sepatutnya dan akhirnya dia minum susu drpd botol sbb dia tau ibu takde nk provide nenen 🤣 sampai skrg kalau sy taknak df, sy akn bancuh fm dan baby serah diri ats pangku je la. semoga mommy berjaya ye ❤

2y ago

welcome mommy. In Sha Allah.