Tips ajar baby botol dan susu formula.. Help please mommys!

Ada tak tips utk ajar baby 4 bulan susu botol n formula? Baby sy skrg fully Bf and taknak langsung botol apatah lg formula.. Sy nak start campurkan susu.. Please bg tips mommys2 yg berjaya pujuk anak minum dua2 bf n formula 🙏🙏 #ingintahu #bantusharing #firstbaby #firstmom #seriusnanya #pleasehelp #advicepls

2 Balas

Hai. Kalau pengalaman saya keep bagi susu formula especially bila tahu betul² dia nak susu. Kena sabar dan mencuba cari botol/puting yang bersesuaian. Tapi kekerapan bagi susu FM dalam sehari saya beri dalam 2kali macam tu selebihnya direct bf. Especially malam better beri direct bf lagi mudah tak perlu nak bancuh². Tapi kalau susu mommy banyak boleh je pam waktu siang

1y ago

Ok thank you mommy 🙏

sis cuba beli botol susu piko bello ..sebab baby saya pun sama tak nak menyusu botol susu.. start masuk umur lima bulan saya terus latih baby saya pakai botol susu jenama piko bello sekarang bby saya sudah mau minun susu dari botol susu ..

1y ago

Baby sis minum susu formula ke dari lahir??