Kencing kotor😭

Tolong lah sy, sy dah tak tahan dahh. time pregnant ni bnyak kali kene kencing kotor😔 dahh la sakitt klw nak kncing. hritu dah jumpe doktor, dh makan antibiotik. pstu hilang dah sakit, tiba2 datang balik🥲 sy bingung nak makan ape lagi supaya kencing kotor tak dtg😔

4 Balas

Minum air putih banyak sis, jaga kebersihan vigina kita, lap kering2 bila kencing, elak seluar dalam ketat, mmg kalau prgnant snng btul kena kencing kotor. Kalau minum barli amalkan, kalau saya suka barli tanpa gula, pastu perahkan lemon sikit.😊

Satu sebab kncg kotor ni ialah kurang minum air. Lps ni sis kna minum banyak air da jangan sesekali tahan kencing. Bawa seluar dalam spare jgn pakai seluar dalam yg sama seharian. Kurangkan minuman atau makanan yg manis.

kak kencing kotor nie penyebab dia kurang minum air putih..mulai skrg amalkan minum 3liter shari or lebih pun xpa..seluar dlm klu basah rajin tkr..beli barli masak barli dgn air n minum air barli tu..tu jak cara dia

2y ago

xda apa..barli bagus utk lancarkan kencing..

Kena banyak minum air putih & elakkan minuman manis..it work on me