Pipi merah

Tolong bantu sya,cmna tips nk hilangkan merah2 di pp ank ni..ada yg prnh jd cmni x??guna krim apa2 ke..bantu sya..

Pipi merah
27 Balas

Anak sy pun mcmni. Doc ckp dermatitis ke apa mcm tu atau ruam susu. Bila cuaca panas or lembap mmg merah keluar. Kalau sejuk kering ok sikit.. Doc ckp lama lama nt hilang. Dia bg hydrocort ada steroid so sapu bila teruk je. Dia suggest krim ezerra belum try lg. Dia kata ezzera untuk pelembap sekali.

Sy pon sme sis baby ye.. Last2 sy beli susu kambing mamadil xsampai sebulan gitu kulit ank makin cantik n cerah.. Tp susu tu mak yg minum jgn ank.. Ank dpt khasiat dr susu badan.. Tp baby awak mata die cantik gileerrrr.. Melting auntie tgok

sis try ni in shaa Allah hilang..sy dh cuba utk ank kedua saya masa dia baby..so masa ank no 3 pun sy guna liquid talcum by ezerra ni. ni doc yg suggest sbb ank sy no 2 eczema..so liquid talcum ni sesuai utk ruam baby dan kulit kering

bawak jumpa doc ya. jgn try macam2 produk kadang taksesuai utk kulit bayi. selalunya doc akan consume moisturizer nama aqueous cream dan satu lagi sapuan ubat ada steroid. lap anak jangan seret. just dap dap dap je pipi.

Cuba momy guna Johnson baby powder.. Colour pink.. Anak sy dlu mcm tu jgk ruam satu muka.. Sy amalkan Johnson baby campur sdikit air sapu d muka dy.. Alhamdulillah beransur baik

sy pakai krim yg ni br pakai 3hari alhamdulillah beransur baik pipi kanan kiri semua kena dah try pureen,bepanthen,dermapy,ezerra,semua tak ngam kulit jd kering dan terkupas

sy pkai 2 ni sis..alhamdulillah membantu sgt..krim ni pkai bahan semulajadi..puan pn blh guna..klau kinat pm sy..sy pkai sy jual..hihi.. http://Www.wasap.my/60194397834

tu mcm eczema, check dgn dr. kadang2 baby yg minum susu formula yg x serasi dgn tubuh baby pun mudah kena mcm ni

boleh cuba guna sabun or lotion sebamed. ank sy pn mcm dr lahir . alhamdullilah semakin elok dh kulit nya .

Try guna herbal blend dr shaklee sis..selamat..100% organik..1 tiub thn berbulan2...kalau nak pm sy ye..