hy semua nya...nak tanya ni.. boleh tak ibu hamil potong rambut ?

Tolong bagi tau saye ee soal saye masih pemula ni

17 Balas

Boleh je, tapi kalau ada org2 tua tak bg tu sbb senang dalam pantang nak ikat rambut ketat2. Petua org tua2 kata salah satu boleh buat muka kita tegang dan tak stress sgt ketika pantang.

ble kot.. tpi ibu sy xsrh potng rmbt kta nya xble.. sy pun ikt je la, coz rsa bert hti nak gunting jg tkt ada apa2.. klau rsa bert hti nak guntg baik xpya

blh je sis..kalau sy jns yg mmg xleh nak simpan rambut..kalau rambut panjang sikit je dah sakit kepala..so sy akn sentiasa bg botak je..suami pun okay..

5y ago

lps sy gugur dulu trs jd cmtu..yg skrg ni sy pregnant utk kali ke 3..yg 2nd sy ectopic..

Saya potong je. Jadi rimas rambut panjang time pregnant.rambut dulu Paras lutut skrng Dan macam askar wataniah???

Xtau pulak kalau ada pantang larang. Sy potong je tp mak sy selalu xbg sbb takut nnti time pantang xleh ikat rambut. ?

Bole x der masalah pon... tapi klo melayu tu potong rambut jgan pendek sngat... supaya bole ikat tinggi2...

Blh. Tp ibu sy pn x bg potong rambut. Nt ssh nk ikat msa pantang nt

5y ago

same la ibu kte pn ckp cm tu hahah

Bolehh tp jgn buat rebonding ke warna rambut atau apa apa

Tq smua.a dah bagi tau informasi.a?

Boleh..sy potong sndiri je?