hye mommy ?

today dah 30 weeks but bila check my baby gender still x sure girl or boy...??? mcm mane mommy nak beli brg awk neh ?

36 Balas

sama la masa pregnancy aritu..6x scan tk nmpk jantina tp i wish girl sbb dah ada 2boys then ni my 3rd czer.baju apa pun tk beli sbb tktau jantina so prepare baju abg2 yg dh ada ja la.last sekali masa dh bersalin (bersalin 22hb Jan emergency sbb air pecah) nurse tnjuk jantina finally dpt girl.so pakai la baju si abg2 sbb tk beli apa pun 😅

5y ago

Sy pulak dah ade dua girl.. hopefully kali ni boy..

beli je yg unisex. nanti dah lahir baru beli yg ikut jantina. anak 1st masa 5month dah nmpk jantina tp sekali je. bila next2 scan nak tgk dia dah kepit dah. so last2 decide beli sikit2 je baju yg unisex. dah lahir baru beli yg lain. lgpun baby ni cepat membesar, kejap je boleh pakai baju newborn tu 😂

Sy pulak dah tau gender, tp kan... mak n suami salu kata, mana la tauk kot2 nanti scan tu salah. beli je smua putih. dan mami die ni pun akur wlaupun dh excited nak beli mcm2. hahaha. saje je dorg2 ni.. mainan perasaan new mami..😆

5y ago

hehehehe 😅

how i wish my baby gender pon xnampak but clearly boy again LoL i wish a girl. so recycle aje baju abang, n beli baru pon byk hehe. byk warna unisex selain putih. bole beli soft yellow, green, grey :p

same like me. first scan kk doc bgtau boy then buat scan 3D doc bgtau girl pulak.😂 fening mommy so decide beli baju die semua color putih. lps pantang baru cari baju lain

I think beli yang putih to match either boy or girl. And for the size, beli extra size sebab baby cepat membesar. Kurangkan beli yang newborn size. Its a tips from my friends

xpe sis. just beli je baju warna yg boleh girl or boboy pakai. lagipun, jgn beli baju banyak2 tau sebab baby cepat besar. nanti mase dua bulan confirm nak pegi cari baju lagi.

Sama le kita...saya 38 week baru confirm gegirl...newborn saya beli byk warna putih...tak yah bwli byk sangat sekejap je nak pakainya baju new born ni

Samalah sy pun scan x nmpk gender.So,sy beli baju bby yg unisex.boy or girl leh pakai.Wrna hijau,biru,pepel dan peach.Warna selamat lah kata org🤗

Samalah macam saya sis. Sekarang dah 37weeks. Beli jer warna yg boleh dipakai semua. Kdg2 feesyen pakaian yg dibeli pun bercampur campur dah🤣🤣