hb rendah

Tips untuk naikkan hb?boleh kongsi tak aaa hmmm .hb asyik turun naik?

23 Balas

Bykkan mkn sayur bayam, hati ayam n tempe kata doc. Sy lpas tahu hb rendah tu, trylah jg ambil supplement lain. Sy pernah try jus mamariam & beaumama. Dua2 berkesan, kena ikut kesesuaian bdn jg sis. Kdg2 ada yg lambat berkesan.. smpai lahir tu sy ambil beaumama jak sbb dia jenis tablet, senang bawa pi mana2 😊

4y ago

Ok je consume ni.. cuma tekak sy selama mengndung x nak terima rasa jus tu 😅 tpi sy gagahkan jg hbiskan sebotol, ok sgt lah sbb hb cntik.. kurang pening2

Makan jambu batu hari2. Bayam, minum iberet 2 kali. Satu pagi satu malam. Mse minum iberet minum dgn air limau kasturi tnpa gula. In sya Allah naik. Sy daripada 8.6 - 10.8 (2 minggu).

Saya banyak makan kacang kuda rebus.. minum air limau kasturi atau pn makanan kite perah kan lipau kasturi sblm makan.. tu jek.. alhamdulillah dri hb saya 9.9 skg 11.8

Awak boleh try makan buah naga and try supplement pregnancy so far kalau jus mamariam sangat bagus sebab saya amalkan jus mamariam hb saya sangat cantik

Try makan iberet folic acid .. saya makan terus. Xd masalah hb rendah..iberet ni suggestion dr pakar boleh dpat dr mana2 clinic RM30 something je

Try iberet tapi tiap kali nk mkn ubt tu, minum dgn air limau kasturi. Tu yg dic suggestkan kt sy aritu. Mmg berkesan sbb hb sy dr 9.6 jadi 12.0

4y ago

Yg mcm ni. Tp xsume klinik ada, sy mmg beli jer kt farmasi.

Mkn ubat yg kk kasi 2 jam sebelum mkn/ selepas makan. Consisten. Jgn miss sehari pun. Hb saya dari 11.6 naik 13.7

4y ago

Lpas mkn ubat tu boleh mkn apa2 terus kan?? Sy mkn ubat tu mlm lpas mkn buka.. so lpar la tggu 2 jam tu hihihi

awak ada buku pink tk?? kalau ada baca kt situ ada tips utk penyakit anemia.. rujuk situ sis

try consume Iberet folic dua kali shari(satu pagi,satu malam sebelum tidur) insyaAllah

4y ago

kalau dah makan iberet, tak perlu makan ubat kk.

Sy dlu hari2 mkn ikan cencaru,sayur bayam n jmbu Batu..in shaa Allah Naik..