PERUT KECIL 😅

tinggi 159 berat 73++kg kandungan dah 22w4h ada org tanya asal perut kecil? tp yg pelik nya.. asal diaorg boleh tahu aku mengandung klu dah tanya cm tu. hahahaha soalan nye pun. mana aku tahu knp perut kecil. tp seingat aku bila dah pakai baju "unifrom rumah" aku rasa besar je..x tau lah pndangan org lain. tp yg pasti sikt lagi nak sama besar perut laki aku yg dah terlebih bulan tapi x tahu bila nak beranak. 😝😝😝 *owh ya aku jenis punggung lebar. mungkin sbb tu x nmpak perut besau kot.. ye lah.. ada cukup space baby nak buat planking ke, apa ke.. kan... **tipu x risau. tp selagi doktor kata "baby ok", Alhamdulillah dah bagi kami suami isteri...

16 Balas

Abaikan je. Makcik2 bawang ni mmg macam tu. Ada je nak tegur dan bercakap. Mmg rasa menyampah pun dengar. Tapi just buat taktau. I pun 1st pregnancy, masa 5-6 months pun perut I kecil. Sbb I pun kurus. Tapi I selesa je sbb senang bawak badan. I pula jenis yg active ke sana sini. Like I mmg love to move a lot. Tapi dorang pulak tak puas hati perut I kecil siap cakap tak normal. Hahahahaha Doctor yg berilmiah duk check up I kata normal je everytime. Hb, sugar, air ketumban, baby’s size normal, siap tinggi lagi. All is normal. Tetiba makcik diabetes siap package high bp nak kata I tak normal 😂 Mmg I tak koser la nak layan. Hahahaha But pernah je I sound suruh diorang stop talking about me & just respect myself. My body size doesn’t affect their life so I request them to stop talking. Nak teraza ke tak tu, I lantakkan. Dah kalau everyday nak bercakap pasal perut orang pun mcm loser je kan. When I start masuk 7-8th months, so bump start to appear bigger. Yet takdelah besar memboyot. Steady je dgn my body size. I am very comfortable with myself and my body and I believe that is the most important thing. Kita yg kena hargai badan kita & rezeki Allah bagi rasa mengandung dan melahirkan nanti. Mulut org, lantak dia. Kita nak beranak normal, dia suruh czer. Kita nak czer, dia suruh normal. Some people mmg takde common sense. Diorang rasa it’s all about themselves which actually is not. Abaikan. Yg penting, you know you are doing great! And just enjoy the pregnancy journey 💖

sya hritu ada colleague tegur yg perut sya nmpak besar padahal baru 14 minggu .hahahah. nasib ada kawan sorg lagi backup dia kata biasa la ibu mengandung saiz perut x sma ada kecik besar.dia x tau yg perut kta ni lpas makan je automatik rasa bloated 😅. tpiii x pe asalkan bla scan yg dlm rahim tu aktif dan sihat x pe la. kerja saya byk kna berdiri bgi training jadi sya mmg harap cept la perut sya nmpak sbb masa pregnant ni berdiri lama pun sakit kaki , duduk lama pun sakit kaki . jadi bla org nmpak pregnant blh la sya minta excuse berdiri dan duduk masa bgi training .hahaha

akak cakap je, saya ni mengandung anak manusia bukan anak gajah. adakala org sekarang takde common sense. isu perut besar kecik semasa hamil pun nak kecoh. baby bila scan doktor semua okay buat apa nak harapkan perut tu besar. adakala sy pun geram dengan org isu perut kecil semasa hamil pun nak kecoh.

Saya plak mmg pernah berbadan besar.. lepas kawen terus mengandung n masa mengandung sampai nk beranak org igt saya cuma naik je balik berat badan.. org mcm x rasa saya mengandung.. kalau sy p beratur atm ke beratur laa pape pun selamba je org potong depan saya mcm x buat salah.. 🙄

Saya dah 34 minggu, baby besar seminggu dari usia. Tapi org2 flat umah saya tak tahu saya mengandong😂 orang dah nak beranak baru diaorg tegur ‘eh mengandong lagi ke, tak nampak cam mengandong’ alahai gemok sngt sampai org tk boleg beza gemok mengandong ngn memang gemok gemok😂😂

2mo ago

sama lah dgn sy.. cuma mungkin sbb baby boy .. jadi bentuk perut ketara sikit.. tp kalu betul baju, mmg x nampak. haha

saya pon mcm sis jgk. perut kecik 22w pon still xnmpk. org kat opis pon xperasan saya pregnant. saya suka sebab semua bju boleh pakai lagi.masa pregnant first dlu perut saya besar mcm pregnant twin. pujuk hati think positif , asalkan kita n baby sihat semuanya , 🤗

Xde kaitan pn perut besar ke x. Slalu org rsau perut x besarla waktu pregnant, xyah rsau. Perut besar ke x, bkn menentukn baby sihat ke x, kna tgk perkmbngn msa scan je. Ada org awal nmpk baby bump tp ada yg dkt nk bersalin bru nmpk sikit.

2mo ago

ini sy. dah nk bersalin mgu dpn. org masih xtau sy pregy sbb nk buncit biasa je.

sye tinggi 145 brt 35 bila mngndung naik 6kg bila scan doc ckp bby kecik sikit sbb perut sye kecik so xde ruang lgy untk bby bila nk normal delivery doc ragu ii sbb ketinggian dn size bdn sye xpi last ii czer sbb jntung bby dh lmh

sy tggi 160cm berat 34w 4d hrtu 73.5kg😂...baru naik 3kg dri 11w 70.5kg..esk pula jmpa doc kk mggu 36..in shaa Allah bby ok..ank 1&2 dlu pun sama..cuma lbh kurus dlu dr skrg🤣..ank 2.6&.2.5kg jgk😂

biaselh tu sis,mulut netizen mmg centu,klw besar perot pown bising,kcik pown bising😌..aq dlu pun centu gak ,tp bla dah msuk 7 bulan nohhh kne tnya bla nak meletup sbb dah besar n dah nmpk mkin trun perot

2mo ago

kan.. hahaha manusia