Parents, pernahkah anda tinggalkan anak sendirian di rumah?

Baca sini : <a href='https://my.theasianparent.com/bersendirian-dalam-rumah' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/bersendirian-dalam-rumah</a>
Voice your Opinion
Pernah
Tak pernah

1030 respon

20 Balas

pernah semenjak pkp bila da start kena g keje...tawakkal je...3 orang...akn call anak2...🤗standby 1phone yg dah siap top up... bole call out...standby no phone jiran kalau de pape emergency...❤️❤️

Anak tiri I suka dok rumah lagi pon ada computer gaming dia. Tu je la dia hadap sejak pkp ni kalau xde kelas. Kalau keluar jauh² dia ikut.. Cuma kalau ajak keluar makan je dia tak ikut 😅

Pernah tinggalkan anak 3org dirumah sebab terpaksa kelua beli brg dapur dah habis, suami masa tu kerja luar kawasan, selalu jugak call dorang tanya keadaan masa tu, syukur xda apa2.

tak pernah & tak berani. takut jd apa yg tak diingini. Anak pulak masih kecil lg semua. Belum boleh berdikari.

Pernah , tapi dua beradik. Tu pun sebab pkp budak tak boleh keluar. Alhamdulillah , pandai abg jaga adik

tgl g bli brg jer dkt ngn area umh... umur 11 & 6 thn..10mnit skali col tya..rsau jgk nk tgl sbnr nya..

Anak 11 tahun boy.. Sbb dia sndri tak nak kluar rmh n dia nak stay at home... N kami kna bekerja..

kerana terpaksa sebab cari rezeki. tinggal sekejap dalam buai.

so far ank baru 9 bln ..mmg xbrani la nk tggalkan ank sorg2

tingl pg bli brg skjap tu pon dh umor 8thun dgn 5 thun