Perut mengeras

time tengah tido malam tiba tiba perut mengeras. Itu sbb baby bergerak atau mmg simptom ibu mengandung? Confius sbb baby first 😅

2 Balas

normal sis. sy dri bby 20+ weeks lagi mmg dia suka mngeras. tnya dkt nurse kk, nurse ckp normal. bby or perut akn mngeras bila ada tekanan. bila dia mngeras, nurse sruh relaxkn badan. sat lpastu dia okay la balik☺️skrg dh 32weeks and bby still mengeras mcm slalu☺️. stiap sejam msti ada skali dia mngeras. even masa tdo pn trjga sbb dia mngeras😅. sy pn baby first🥰

3y ago

klau boleh kurangkn kerja berat ye. utk elak bgi tekanan kt perut tu.☺️

Dah berapa weeks?

3y ago

Normal, tu dikira braxton hicks 😁