perut mengeras

Skrg dh 22weeks.. normal ke klu perut mengeras.. tpi baby aktif bergerak. . Bru td perasan perut terasa keras time sentuh.. risau juga.. first baby ?

2 Balas

Yes normal sis.. Mmg time ni bby akn aktif.. Nnti da 30 keats bby susah da nak gerak sb sempit.. Mengeras tu kna perati jugak. Kalo Kerap sgt better p hospital trus n if bby gerak trlampau aktif n slow trus rujuk hospital juga ya sis.. Kuta xtau dia kt dlm mcmna..

5y ago

Thanks sis for ur sharing

25 w .. normal ka perut mngeras .. sma bikin risau baby dlm perut mcm nda aktif .. biasanya dlm shri babykan aktif .. ini masuk 3 hri ndada rsa baby dlm perut ni bgerak .. risau ada sesiapa tau ..?