perut mengeras tu macam mana?

Saya selalu dgr ada yg sebut pasal perut mengeras n mcm contraction.. Saya skrg pregnant first baby, so x faham sgt mcm mana yg dikatakan perut mengeras tu sbb time mengandung bukan ke perut kita mmg jd keras n tegang dari sebelum mengandung ke.. ada sapa2 boleh explain n share?

1 Balas

Perut mngeras tu rsa dia mcm tiba2 rasa tegang dkt perut, at the same time akn rasa senak sgt.. Klau pgg pun dpt rasa bby dkt dalam ikut mengeras sma.. Nk ckp mcm krem bukan jg.. Just mengeras 😂

5y ago

Rsa senak dkt atas perut, sy 20w + dah mula mngeras2 dulu.. Heheh contraction pla lain,, jauh lg sakit dr mngeras.. Hehe