pelik

Time sya buat bku pink bln lps..bacaan Hb sya 14.6..dktr kata nak bgi vitamin.bila surat dktr sya htr ke pusat farmasi..dpt Zincofer..farmasi tu slh baca atau dktr mmg bg Zincofer.pdhal Hb sya tggi..hb mmg 14 dgn 15 je selalu.. sy xmkn pn ubat tu..sy just beli folik asid dri farmsi je..kak ipar sy seorg nurst pn ckp xyah ambik Zincofer sbb Hb dh lawa...apa pndpt ibu2 lain?

17 Balas

Sy hb 13 sy amek zincofer,sbb nk kekalkan hb tu,tkda mslh kot rasanya,sy tggu hari nk brsalin je😊

Sy pun dpt zincofer... Tp farmasi suruh makan selang shari je... Sbb hb sy okay...

Sya hb 13.8.. masuk 19w drop p 12.9.. nurse ckp makin meningkat week.. hb akan drop..

Awk makan je zincofer tu sbb nanti baby makin besar hb awk akan slow2 drop

5y ago

Ohh mcm tu yee...tq sis

Sy 13.6 tp kene mkn jgk..dpt ubat y same jgk, doc soh mkn..sy mkn jela

Makan je ubat. Wlupun selang sehari ke 2 hari

Sy hb 14 pun dapat zincofer. Makan je.