pedih ulu hati..

tiap malam time nk tido..selalu diserang pedih ulu hati..cmne nk hindarkan..

19 Balas

Macam saya masa pregnant sebelum ni kena gastrik. Saya makan ubat gastrik yg doktor bagi Cara hindarkan, walau tak selera nak makan macam mana pun saya akan paksa diri makan. Dalam kuantiti yg sikit tapi kerap Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

saya masa 1st pregnant jadi pedih ulu hati dan asid reflux..smpai nk tido tak boleh..tp pregnant kedua ni saya ambik langkah berjaga, dgn krg mkn berminyak dan pedas..yg penting makan mlm last 4 jam sebelum tido..alhamdulillah mudah tido kali ni

sama jugk mcm sy...klau mkn awai pn mcm tu jugk..pedih ulu hati..klau terlalu pedih sngt sy akan bngun dok st bg sendawa dulu dlm 5 minit sy tidoq blk...dua tiga kli jugk la bngun untuk sendawa..pas tu ok la bru boleh tidoq

ia nya normal puan..spnjng kehamilan akan mengalaminya..mcm sy ritu.doc kata blh mkn gaviscon jika alami pedih ulu hati.. mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms

Bole minum gavicscon. Sbb sy slalu kene pedih ulu hati, pernah tnye doc. Dy kata bole makan gavicscon. Tp sblom sis minum try tny doc sis dulu yee . ☺️

sama lah..saya mkn gaviscon liquid..sentiasa ada sebelah katil ni..doktor kata ok bole makan hari2..referla doktor masing2 sblm makan ye, sy cadangkan je

saya pun sbb baby aktif bergerak waktu mlm. setiap kali gerak mesti akn pedih ulu hati. dah tanye dktr, dktr kate normal #29Nov20  #TAPSuperMoms

3y ago

same laaa saye...rse lapar mlm2 bila dye aktif tido pun xlena sbb pedih2 ulu hatii

dktr ckp last mkn kne gap lame before tdo..cth klu tdo pkl 10 last mkn pkl 6..sy pn aritu cmtu..then dktr kate gap kn lgi lme lg better

first try bersandar dekat kepala katil,rasa dah ok baring tapi kaki kena lebih tinggi dari badan..saya selalu buat macam tu,try la..

samala .. saya sediakan minyak urut .. bukan minyak panas .. saya urut2 sikit. kadang bangun ,,bg semdawa,muntah n buang angin