kencing kotor

Tiap kali checkup mesti kne kencing kotor..dah banyak minom air masak dan air barli pn same juga...ade care lain tak yg mommy2 smue tau ??

16 Balas

Banyakkan minum air masak . Kena kencing banyak kali sebelum bg sample urine time checkup . Time kt kk tu bg air kencing yg ptengahan . Slalu yg awal2 tu kdg detect kencing kotor

slh satu punca kencing koto ni,bila bsma suami n dah hbis bsama tu,lmbt bsuh...actually lps bsma tu kna bsuh cpt2..klu lmbt bleh tjdnya kcing koto..mnum ai kosong bnyk2

Cuba rebus Helba Kira 3 sudu besar helba dgn 2gelas air... boil sehingga tukar color mcm teh o..bila dah Sejuk boleh minum..baik untuk clear urine Dan kencing manis juga

5y ago

Ok sis sy cube tq sis

Minum jus cranberry sis... Ada jual dkt farmasi. Tp tnya dktor atau nurse dulu.. Risau ada effect lain nti. Sbb jus dia masam sgt2... Sy minum sblm pregnant dlu.

5y ago

Ok sis nnti sy tny nurse atau doktor dlu baru cuba

Klau sya Masa sya mengandung,sya minum air suam wktu pgi 4gelas Dan sya kerap minum air putih...sama klau Kotor sgt air kencing,sya minum 2 air kelapa pandan

5y ago

Air putih sy minum bnyk 3liter sehari tp tetap dpt keputusan kencing kotor juga

Klo saya dlu ,kena kencing koyor sbb saya suka minum air bergas .. Cuba sis minum airkelapa , mudah2an blh hilang masalah kencing Kotor sis tu

Sis doh brp week? Sy lu masa mula2 je skli dua pahtu sapa skrg doh okey. Sbb mula2 lu tgh alahan xlalu mnm air msk..

5y ago

Sy dah 22week sis

Selalu tukar pantyliner, and time basuh berak tu jgn kasi kena lubang kencing. Erm, faham tak?

Cuba mkn lobak putih... masak tumis air. Bagus untuk banyakkan susu juga

minum air kelapa muda.