Hi ,sy mengalami kram perut berpanjangan , usia kehamilan sy 6minggu,normal ke kantung masih kosong

Tiada simpton kehamilan

7 Balas

Selalu saya ingatkan, untuk first scan, pergilah time dah 8minggu. Time tu in shaa Allah nampak kantung, baby dan boleh dgr heartbeat sekali. Kalau pergi awal kita sendiri akan hampa dan overthink. Selagi takda rasa sakit atau bleeding, in shaa Allah baby selamat. Kalau sakit dan ada berlaku sebarang pendarahan, segeralah ke klinik/hosp 🤍

6mo ago

Oh, 6 minggu masih awal. Ada yg da nampak, ada yg belum nampak. Fikir baik2. Doa baik2. Semoga dipermudahkan segala urusan sis..

untuk xnmpk kantung mungkin normal sbb msh awl lagi. Sakit berpanjangan tu agak merisaukan. 1st pregnancy sya dlu sakit berpanjangan dan akhirny gugur. Skrng tgh pregnant lg.. msh sakit berpanjangan.. sya jd truma&anxiety.. sya jmpa Dr swsta dan beliau beri ubat duphaston. Semoga kandungan kita dan baby sihat2 saja🙏

normal atau x tu bgantung pada org.. mcm sye 6 mggu ade kantung &janin.. tp klu bce dlm grup nie ade jgak yg nmpk kantung lmbt lg2 klu period irregular.. bab simptom pun ikut org.. ade yg smpi bsalin pn xde simptom/alahan.. mcm sye alahan stat ble da 8 mggu..

Kantung tk nampak lagi normal tapi atas org jgk , kalau kram perut yg berpanjangan tu mcm tk normal sebb doc pernah bagitau sy kram perut kejap2 normal kalau awal hamil tapi kalau lama mcmni awk kena jumpa doc ya ☺️ Semoga selamat semuanya

Kita sama dah 6w tp sy x scan lg. sy tgu 7w baru scan.. sbb slalu nya dlm 7w dah nmpk kantung, baby dan denyutan jantung baby..

normal