Sejak mengandung sy tiada selera nk sentuh nasi ada x makanan lain yg boleh sy ambil selain nasi

Tiada selera makan

8 Balas

Sama lah. Makan nasi je muntah. So I makan buah. Minum susu. Makan spaghetti, kentang homemade buat wedges or mashed potato, bihun sup or goreng. Tp kadang muntah jugak semua. Tp amek carbo banyak sangat pun tak elok. Sebab time 1st pregnancy amek carbo banyak sangat air ketuban jd banyak. So kena kurangkan carbo. But I rasa for 1st trimester ni makan jela apa yg boleh masuk kan.

11mo ago

Siapa cakap carbo boleh sbbkan ketuban banyak? boleh ke saya tahu. ilmu baru ni..

Sma la kta sis .. sya mkan bnyak atau skit mmang akan trus muntah😌tk tau la nk mkan apa lgi .. daging ayam yg di sukai slama ni pun , tk dpat diterima lngsung🤭

11mo ago

Tula kesian baby risau xcukup khasiat dpt sbb asyik muntah

Sama lah saya pun, sekarang ni dalam fasa mual2, saya ada ambil jus mamariam dan Shaklee, alhamdulillah, mual2 dah kurang. Malam pulak minum susu kambing.

10mo ago

susu kambing brand apa awak minum?

mi, pasta, roti, oat, granola, buah, pau, kentang. sebenarnya banyak makanan selain nasi yg bersifat karbo. cuma kena try & error sahaja.

11mo ago

Tq awk pasni boleh try yg lain plk

Kalau saya bubur je boleh telan tu pun satu sudu . Then sejam satu sudu pulak sampai habis semangkuk kecik😂 try la mana tahu okay

11mo ago

Tkpe nanti cari makanan yg boleh mkn tau . Try and error mcm tu . ☺️

sama, nasi dan ayam memg saya tolak tepi tapi skrg dh boleh mkn nasi cuma ayam je masih tolak tepi lagi 😂

sama la saya paksa makan nasi jugak. muntah dia lagi dahsyat. terpaksa makan burger dgn roti bagi kenyang

samala,mngidam bila cari nak sentuh loya n muntah..telan jerla biskut kering selagi boleh kenyang