Anak 1tahun tak nak makan.masuk mulut buang, kadang tutup mulut rapat².. minum susu formula sahaja..

Tiada selera makan... Pening dah nak bagi makan apa..

4 Balas

Hi sis. Anak sy pun setahun. Kdg dia pun tak berapa nak sangat mkn. Jadi bila nk bg mkn sy duduk sekali ngadap dia, sy letak makanan sikit dekan pinggan dia utk dia makan sendiri. Lebihannya sy letak dlm mangkuk lain utk sy suap dia. Sambil2 bg dia main makanan dia, sy buat2 suruh dia suap sy. Ckp kt dia “mama nakkk” sambil buka mulut 😂 & sy makan je makanan yg dia suap. Bila dia tgk kita okay je makan, dia pun makan sama. Kita suap pun dia nak je last2 banyak juga makannya. Maybe sis boleh try juga macam tu 😄

Sama lah sis! Masuk setahun ni tiba2 tak nak makan. Tapi susu okay. Sebelum ni okay je kuat makan. Tapi saya perhatikan dia, mcm ada gigu nak keluar. Dia merengek dan gosok mulut & gigit jari dia. Maybe sis boleh check gusi anak sis.

Dah cuba check gusi baby? Kot meragam sebab nak tumbuh gigi