Baby's weaning

Hi mommies, siapa ada pengalaman anak nak masuk 7bulan tapi masih tutup rapat mulut xnak makan? Mommies buat macam mana ya?

1 Balas

Hi, nak minum baru buka mulut ye? Maksudnya dia tau tu makanan taknak makann heheh cerdik anak you. Hehe dia kalau main toys masuk mulut tak? Cuba bagi dia main dengan makanan. Biar dia masuk mulut dia sendiri. Jangan risau kalau dia tak makan, tak apa, biar dia main makanan and biar dia rasa dulu. Nanti dia dah betul lapar baru nak makan sebab susu dah tak kenyang. First year introduction saje, insyaAllah nanti dia makannn