Hi mom . Nak tanya saya 25 minggu berat naik mendadak 4 kg macam mana nak turunkan ?

Then jantung baby tinggi 170 keatas . Macam mana nak elakkan

1 Balas

Kawal portion makan, kalau rajin boleh lah senaman jalan 10-20 minit. Minum air masak secukupnya. Selepas pukul 10 malam kalau boleh jangan makan kalau lapar makan snacky sihat contohnya salad, quaker oat atau roti whole meal. Kalau ada minum susu khas ibu mengandung boleh stop sebab susu khas cth enfamama ada gula tersembunyi. Air manis, air kotak elakkan. Kalau penggemar caffein stop caffein.