Minggu ke berape ye boleh check jantina baby dalam kandungan..sy checkup di klinik ksihatan

Terima kasih🥰

17 Balas

kalau rezeki dapat misi/doc elok memang boleh tau gender seawal 18w .. saya masa pregnant anak 1st dulu dapat rezeki misi/doc elok so setiap nak masuk bulan tu saya memang akan ada scan hehehe .. anak 2nd ni pulak takda rezeki lah nak scan ni pun dah nak masuk 30w baru scan 12/10 hahaha .. last scan saya 14w gender pun taktau lagi harap2 boleh nampak nanti kan ..

Ada tak yg scan awal nmpak bunga tapi bila kluar burung? Berharap sgt kalini boy pulakk sbb baru2 ni scan dr kata burger 😂 tapi dr ckp terlalu awal lgi nk tgokk kena tggu 2@3 mggu lgi

sy check masa 17week 6 days.. tp kat swasta la..Alhamdulillah..da nmpk jantina🤗🤗 then dgr jntung skli..sbb kat kk nurse xdpt cAri jantung..risau sy😂😂

20minggu keatas bru nmpak..saya cek dkt kk 29minggu bru nmpk jantina..sblm ni dy xnk tunjuk..ssh sikit..😅 skrg tgh tggu minggu je nk beranak..🤭🤭

18weeks keatas . Tpi kdg 20weeks bru nmpak. Ikut rezeki lah baby nk tunjuk 😂 Mcm sy baby malu. Hentam kepit ja. 2 kali scan 2kali dia kepit.

Saya buat gender scan time 20weeks di swasta.. alhamdulillah nampak dah..kk tempat saya check up mmg susah sgt nk buat scan 😅😅

itulah..ikotkan checkup bulan depan ad scan lagi skali...tp doktor x ckp pula nk cek jantina ke tidak...hihihi...tu jd tertanya2...

masa anak sulong saya dulu boy 16 week dh nampak jelas , preg kali kedua 18weeks nmpak jelas girl

Slalunya kalau checkup kk pun dc akan bgthu.. sy time checkup 18mingu dc dha bgthu jntina terus

2y ago

Srs lah sis?sy 6/7 ni scan 18w ,harap baby x malu2 hehehe..hari yg sama juga minum gula..

hritu saya cek 20 w .. kalau cek awal2 dr pon susah nk cakap.. dia suruh tunggu 20w