Klinik Kesihatan atau Klinik Swasta

Hye. Sy nak tnya asianparent semua lebih refer checkup klinik Kesihatan ke klinik swasta? Terima kasih diatas respon ?

23 Balas

Better gov kot sbb detail. Tp kalau mmg nk klinik swasta sy rs baik g hosp swasta. Sbb rate klinik swasta sekali check up biasa...buat urine test dgn folic acid je dia bg...caj rm150 (masa 1st nak confirm pregnant sy g) bila sy dh decide nk beranak mana. Sy mmg check up kat hosp swasta tu terus. Sekali check up dlm rm200++ so far tak pernah lebih rm250...siap scan, ubat 2, 3 jenis...hari tu ambik blood test pun total bill tak sampai rm250.

Sy rasa baik g kk (gov).. rawatan sama je ngan swasta.. pergi ikut tarikh appointment & datang awal dlm jam 8pagi, giliran sy slalu yg kedua atau ketiga.. awal2 ritu sy g swasta tapi setiap kali rawatan rm150.. fikir semula daripada membazir, baik duit sedia ada beli utk keperluan kita dan baby selepas lahir t..

Depend pd sis..klu mmpu ke swasta sis pegi la swasta...klu rs nk g kerajaannye kk tuk checkup pn ok je cume orgnye rmai take time nk settle... Q pnjng...memerlukn kesabaran yg tggi... Bg xmmpu better g kerajaan.... Swsta pn pegi buat details scan je sbb kk xde buat..hsptl kerajaan also xbuat details scan..

Dekat kk diorang akan check berat, hb, urine, minum air gula utk tgk ada diabetis or tak, check perut. Penting juga tu. Kalau scan dkt kk sebulan sekali. Tp biasalah kk kan. Mesin dia biasa je. Tak berapa clear huhu.. Nak lg puas scan dekat swasta. So better pergi both goverment n swasta.

Gov... Bole jimat.. tuk mse depan..susu pempers... Bukan murah ye.. kalau swasta kena byr... Tp gov dia check details.. terpulang pd sis..

Saya anak pertama mmg p klinik gov..yg kedua ni pun gov.😍😍😍sbb sya jga bekerja dgn gov✌️pilihan Di tgn sis..hehehe

Saya klinik swasta ,bersalin kerajaan atay swasta ade 2 pilihan.ikut selesa kite mane

Sy checkup privet. Sbb xtrikat ng masa.. Ptg malam pun ley checkup.. 😊

Saya ke klinik swasta sebab tak dapat nak ikut tarikh temujanji dari KK.

Elok kt KK sb dorg check detail skit drpd klinik private