First mom yg selalu bertanya

Terima kasih kepada yg selalu jawab soalan yg pelik2 dgn baik . Sy first prgnt , kadang sy terasa bile ada yg reply soalan sy dgn bitter. Sy xtau sbb tu saya tanya.

6 Balas

abaikn je sis mulut orng kita xblh tutup xsemua beruntung dikelilingi dgn insan ii yng baik.. ad jgk yng maybe xde mak or adik beradik untk kita tnya or kongsi mslh.. dn xsemua dikurniakn dgn mil and sil yng baik apa ii pun sis just chill and relax jgn stress tkut effect dkt hppy.. truskn je apa yng buat sis dgn bby dlm kndungn hppy.. pedulikn apa orng kte sbb they are not in our shoes and klw kita ssh ke bkn kita mnta duit drng pun btl x.. ingt Allah akn sllu ad dngn kita and may Allah sllu mlndungi kita ibu mngndung dn ibu ii di luar sne.. semoga kita kuat dn tabah untk mmbsrkn ank ii kita dgn cre kita sndiri...

Kalau ikutkan hati sy, sy pun nak balas komen awk ni dgn bitter. Tapi takpe, awk jgn stress2 ya. Sy bagi idea utk awak, sebelom nak tanya kan, awk blh scroll dulu page ni banyak dah soalan same. Pastu awk blh jugak google… lagi bagus kalau terus tanya doc mase check up tu. Banyak2 membaca. Saya pun first mom juga tapi belom pernah tanya2 soalan yg kita blh kata blh fikir logik di akal… ah gitueww. So takpe, take care ya🙂🙂

saya tak tahu apa soalan yg puan tanyakan tu. cuma kalau pasal kesihatan ke tolong sangat tanya kat doktor yg rawat puan. doktor sendiri pun tak senang2 nasihat org dlm medsoc.. sbb takleh pukul rata. symptom sama tp tk semestinya sakit yg sama ubat yg sama. contoh je. banyakkan membaca dr sumber yg tepat utk tambah ilmu sebagai 1st mom. panjang lg journey yg berliku2 puan kena hadapi lepas ni.

Jangan stress okay, dear❤️. Stress xelok utk baby dlm rahim awak kalau kita tanya dlm sosial media mmg kita kena sedia menerima apa2 jawapan dr segi +ve ataupon -ve. Nak info tentang ibu hamil boleh follow. Doctor2 ni semua rajin share info dkt page dorang😊 1) doctor imelda balchin (pakar o&g) 2) doctor izzat (pakar sakit puan) 3) doctor samhan

As a new mom, kentalkan hati. Anggaplah ini permulaan. Bukan time pregnant je kita rasa sensitive. Esok lusa anak dah keluar, akan ada je yg sentiasa ‘bercakap’ pasal anak kita. Rasa terasa tu lagi lah triple quadruple. So mulai skrg latih diri utk hadap semua bitterness manusia2 ni. Tak semua org sopan mcm kita.

6mo ago

anggaplah sebagai training utk menghadapi hari mendatang..

tak perlu dipikirkan sgt. as long as orang tu tak menghina perkataan kesat sy rasa kita abaikan je. lagipun bukn kita kenal pun orgnya. buat berat kepala je. hati pun sakit dgn benda2 tak sepatutnya. normal ibu pregnant sensitive but jgn biarkan diri terbawa2 dgn emosi