Anak sulong jd xde pengalaman

Assalamualaikum mommy2.. sy nk tanya sedikit sbb sy anak yg first dan kandungan sy berusia 4 bulan. Sy punya nipple dh dekat seminggu gatal. Harini sy tengok ada keluar cairan yg bewarna putih dkt sy punya nipple. Adakah sy perlu rujuk dgn doktor untuk next app ataupun cairan tu normal untuk ibu hamil ye😅sorry bertanya sbb sy xbiasa. Terima kasih yg sudi menjawab soalan sy😊

2 Balas

Mungkin yg keluar tu susu badan sbb susu dah start terhasil biasanya sejak 16w ke atas. Masa check up boleh jugak bagitau dgn nurse/doc apa yg puan concern pasal masalah puan. X salah pun. Boleh jugak tau kalau ada yg abnormal

Susu tu. Kerap skrub nipple supaya cairan yg keluar awal tu tak sumbat saluran susu. Buat skrub sendiri. Nurse kk ajar sy basahkan sikit gula dan skrub di nipple masa mandi