Siapa yang anda ingin teman bersama sewaktu bersalin?
Voice your Opinion
Suami
Ibu
Bidan/'Midwife'
Lain-lain (sila nyatakan)

14896 respon

78 Balas

Kalau boleh suami.. Dulu anak 1st Boy bersalin di hospital Govt kelas 1, suami tak sempat teman,mujur ada mama teman. Kedua pun sama hosp Govt suami tak sempat teman sebabnya itujam Tempat kerja jauh.. Kalini ni pun edd Sept 2021 plan bersalin private sebab dekat dengan suami kerja tapi private pun kata suami tak boleh teman masuk sebab Covid.. Aishh

Suami tp berdasarkan pengalaman biarlah dgn nurse sbb suami nampak darah dah papah dinding nak mabuk🤭 tp dia tetap gagahkan diri jgk nak temankan..TQ en.suami sbb masih syg&setia dgn kerenah isteri UTK 10 tahun ni..Tahun 2020 baby ke3 harap2 dipermudahkan semuanya...Czer dah rasa normal dah rasa..Harap2 kali ni normal lah..

untungnya sape yg suami boleh teman tu. sy diceraikan masa kandungan sy 4 bulan. ibu dan ayah sy uzur x boleh berjalan dan berdiri lama. maybe nanti bersalin sorang² dan stay kat wad sorang² je. harap² dpt nurse² yg boleh bantu guide sy sbb sy first time pregnant tak reti bab baby ni 😂

2y ago

good luck ...moga awk selamat bersalin

sa tak kesah pun klupun tda yg teman kn sa msa brsalin...lg bgs sorg2... nak hrpkn suami pun tp tda yg jaga ank.... mama sa pun jauh... nak blik kg ada jga mama sa tlg2 sa... tp tak bnrkn blik kg utk brsalin pula.. tak pe lh... sabar shj....

Kalau boleh nak dua2. Bersalin last year, bulan 12. Suami masuk, tukar dgn ibu kejap, ibu ckp xlama dh ni. Ibu keluar suruh suami masuk. Alhamdulillah suami masuk kjp terus baby keluar👶🏻

Suami laaaa. Memandangkan kedua2 anak sy czer suami tak pernah dpt teman. 2nd baby pkp+czer . 3rd dan seterusnya automatik czer tetap suami xdpt tgk betapa susahnye kite nak lahirkan anak2 dia

prefer sorg sorg...kalau ada suami rsa x teran dah.. kalau ada mak, ghisau mak susah hati tgok ank dia sakit..jd mmg sblum ni pon bsalin sorg... suami datg bila dah selamat bsalin...

Salam nk tanya saya p scan dr kata baby saya x pusing lagi baby 32 minggu baby x pusing lagi ada ka baby saya akan songsang tolong sat ibu yang mcm saya

hospital gov covid mana leh husband teman dulu3 blh la skrg sblm covid pon husband xleh teman sbb aurat wanita lain kena jaga sbb kls 3 rmai3 dlm dewan...

tp tu la, sy edd 24 jan 2021. kalau skrg pn suami xboleh masuk, thn depan tah mcm mana la SOP nya kan. harap sy kuat sbb ini kali pertama 🤰🥰💪