Tolong respon boleh atau dak?

Telor separu masak boleh makan dak?😭aku lapar weiii tapi ni ja yg aku nak makan

11 Balas

Tak boleh dik..tahan sikit ye..pujuk2 baby tu mintak makan makanan lain..pujuk diri jugak demi baby..cuba la cri snek2 yg lain mcm buah jambu ke..jelly ke..kuih2 ke..bg hilangkan lapar supaya rasa teringin nak makan telur half boiled tu kurang..xpun goreng telur mata kerbau..ksian awak..akak phm perasaan tu camne..

3y ago

😂😂😂 janji bukan separuh masak😂😂😂 tggu nnt baby dah besar sikit..boleh nk mkn tp jgn byk2..sebiji boleh bg lepas teringin..

but if masa saya makan oyster tu kan yang viral tu, masa tu saya tak check upt lagi.. but after that .. selang beberapa minggu .. saya check saya postive, salah ke saya makan 😭

3y ago

Tak salah sebab kan tak tau lagi😁

X boleh awak. Semua makanan kena masak sepenuhnye. X boleh setengah masak, x boleh separuh masak. Takut bakteria seperti salmonella (ada pada telur) akan beri kesan x elok pada janin.

3y ago

Oke terima kasih❤️😭

x boleh dear. daya tahan baby x kuat lagi dgn kuman salmonella. apa2 mknn yg mentah x boleh, separuh masak pun x boleh. sabar sis, sy doakan alahan sis cepat2 hilang

3y ago

Amin🥺terima kasih

Mcm sy juga ni.. Teringin sangat.. Tp sy tahan je la sbb mmg xboleh dear

3y ago

Iya😭sabar ja la😭

x blh..snng dpt jangkitan..tahan jelh wak demi bb tersayang

Xbole... Sbb ade bakteria salmonella dlm telur kuning..

3y ago

Terima kasih❤️tapi time aku masak telor tu mau masak separu masak last” jadi masak betul aku tak dapat makan juga separu masak🤣

say no to half cooked and raw food🙅🏻‍♀️

Fikirkan baby. Makan yang fully cooked ya.

3y ago

Iya terima kasih inshaAllah semoga aku boleh tahan🥰❤️

Kalau ekotkan betol2 memang x boleh dek

3y ago

Oke mahkasi😭❤️