No Respond

Tdi dr ckp jantina baby tpi suami mcm tk der respond je , family sy nampak excited #28weeks #firstimemom

15 Balas

Masa saya mengandung anak pertama dulu suami nak sgt baby boy. Tp bila keluar baby girl suami redha je. Dia ckp yg penting baby sihat. Now saya mengandung lg saya ada tanya suami kalau suami ada pilihan nak baby boy atau girl. Tp suami ckp boy atau girl tak penting. Sihat walafiat pun suami dah bersyukur. Lg pun suami ckp anak kami yg skrg ni pun perangai keras mcm budak lelaki je. Takde nya suami nak tetapkan baby yg ada dlm perut saya ni lelaki. Lg pun suami bagitau mungkin saya mengandung baby girl. Tp tak tahu lg. Sbb saya blm scan lg. Masi awal sgt

5y ago

Tu la sis. Saya pun kalau boleh nak sepasang. Tapi kalau dah takdir dapat baby girl lg, syukur Alhamdulillah. Ada kawan kakak dia

Hubby sy gitu jugak masa scan baby kite tgk dia muka selamber jer mcm xde perasaan...tp lma2 nmpk dy yg over nk beli itu ini..kdang gaduh ng dia, dia siap usap baby sruh tendang ummi kuat lg 😅😅😅..rsany laki mmg cmtu kot..awal2 mmg nmpk dia xbrsungguh..mngkin ambik msa utk brubah keadaan..yela dia byk tnggungjawab nk dfikirkn....chill je sis..yg pntg baby sihat

Suami sy nak sgt anak sulung lelaki. Scan kjp girl, kjp boy. Keluar2 girl. Mula2 mcm xsuka, sekali tgk muka comel, pink2 bibir, muka mcm muka dia. Dia plak yg lebih2 hehe. Anak kan pengikat hati suami isteri

Dpt baby ape? Maybe dia nak bayi sebaliknya.. Ataupun malu nak respon dlu. Mungkin jgak jenis x tunjuk excited. Mcm suami sy, cukup skadar alhamdulillah. Tak nmpk pun excited die tu. 😂

5y ago

Ala kesiannye awak. Xpe la. Nnt dia terima hakikat la tu. Dia blm jumpa baby. Nnt dia akan syg darah daging dia. Saya anak dh 3, semua perempuan. Husband mmg teringin nak anak lelaki, tp pd masa yg sama, dia redha dgn pemberian Allah. Klu ada, ada. Takde, takde. Hehe. Doa spaya hati suami tu dilembut. Sy slalu selit doa ni. Allah makbulkan. Senang bbicara, senang bertolak ansur. Sis cuba ye. Doakan semoga hati suami dilembutkan. Jaga kandungan elok². Jaga diri, jgn stress².. ☺️

Suami sye klau scan excited sngt.. Tpi bila bby tendang ke ape ke.. Dye tkde la nk pegang perut ke ape ke.. Tkthu la dia gembira ke tk sbnrnye .. Sbb respon dia biase je🤣🤣

5y ago

Sye pon first baby.. Tulaa.. Laki kan.. Dorg tkthu mcm mana nk tnjuk reaksi happy tu.. Hehehe

suami ni tak mcm kita perempuan ni sis. klu excited , kita akan tunjuk. lelaki ni mmg tak tunjuk sgt. suami sy pun gtu. bila tanya betul betul, dia excited sebenrnya hahaha

5y ago

Gmbr kahwin sy dgn dia pun dia tk senyum, smpai mak ckp "awad msam sgt muka laki hg"

Suami sy tarikh due pun x tau.. Yg dia tau bln 12 tp x tau awal bulan, tgh bln ke akhir bulan.. X kisah la yg penting tiap2 bulan jgn lupa bg duit nafkah.. 😁😁

5y ago

Betul tu

Sama la mcm suami sy dulu masa scan doc ckp jantina, lansung tkde reaksi apa2 muka selamba je, lepas keluar baby dia yg lebih2 dari kita yg mengandung beranak ni

Suami ni kdg2 dia xtnjuk dia punya excited dpn kita, mybe ego dorang sbgai lelaki. But nty sis tgok laa bila pilih brg bby or bby da kluar nty, dia yg over.. Huhuu...

5y ago

Ye btul wk..macho la kunun kan..dlm hti ada taman sbnrnya🤭

Suami ni dia payah nak tunjuk dia punya excited tu mcm mana. Tapi dalam hati dia Allah je tahu. Cuba tanya dia dari hati ke hati.