normalkah 9week tekan bahagian perut dpt kesan janin?

Td temujanji prtama sy n sekali buat buku.usia kandungan dah masuk 9w,nurse ada check perut,dya tekan2.lpas tu terkejut sbb dah dpt rasa benjolan@bentuk kantung kat perut sy.dya ckp usia kandungan 2bln biasanya masih xdpt rasa benjolan tu.selalunya usia kandungan 3bln n keatas bru dpt kesan.sy bagi tarikh period mang tepat.xkurang n xlebih.siapa ada pengalaman mcm nie?mggu depan sy kena refer ke doctor utk scan n confirm kn usia janin.

3 Balas

untung sis boleh rasa..saya masa 1st check up da masuk 11 week..nurse tekan perut xada rasa janin..katanya maybe kecik lagi...tpi nurse kira tally dengan kiraan saya...maybe sebb berat badan blebihan..perut tebal susah sikit na detect

Sy prnh ank first dulu.. Bln last priod tu rupa nya dh mngndung nk msuk sbulan.. Tp dtg priod yg last..

bila scan nnnti bru boleh tau brpa usia janin .. jgn risau tak de apa2 la its normal ibuu...