Suami & handphone

Td sy pg buat bsp di KK.terpandang 1 mommy nie tgh struggle utk pujuk baby dia yg nangis non stop time check up.nurse agah² pn baby non stop nangis.kjp² tgk mommy tu bgn dr kerusi utk dodoikn baby.then kejap² dia cuba susukn baby dgn botol susu yg dia bwk.mne dia nk dgr penjelasan nurse lg.nk pujuk ank lg.husbnd dia dok ngadap hp.kesian betul sy tgk.klu tgk dr cara.mcm 1st time mommy.nmpk sgt dia stress.tp suami relax main hp.then wife dia pg berdiri sblh dia.ckp ank non stop nangis.dgn selamba suami dia jerkah mommy tu depan sy dan nurse.dia ckp ' SABAR BOLEH X'.nurse pn naik rimas tgk peel laki tu.menyirap jgk darah tgk laki tu.mommy tu malu. sudah nye sy offer dukung baby tu.mommy tu mula² segan or takut nk bg.tp nurse kata xpe.bg je.nurse ckp sy dh ade pengalaman ank 2 pn.sy cuba pujuk² baby.mommy tu tawarkn botol susu pd sy.tp sy kata mgkn baby xlapar.dia xselesa nie sbb demam.mommy tu duduk sblh nurse utk sessi check up tu..nmpk lega dh dia.sy usap² dahi baby tu.last² tertido.senyum mommy td.guess what.ayah baby tu still main hp.mcm xde perasaan lgsg.even org asing yg tenangkn ank dia menangis teruk td.lepas abis urusan dia dgn nurse.dorang pn blk.nurse cter kt sy.dorang mmg 1st time parent.tp suami mcm lepas tgn.kesian nye la..harap² suami kita semua x abaikan kita & ank² mcm tu...

2 Balas

sy haritu dgn perut memboyot pregnant 9 bulan, g klinik utk check up. ada laki bini ni bawak anak² ada la dlm 5 org. total sekali 7 lgsg tak bg sy peluang utk duduk. laki dia tgk sy dan buat tak tahu je. melampau betul. terpaksa sy duduk tepi longkang tgh² pns sbb tak tahan sakit kaki. bukan takat family tu je, org lain pun sama. tak bg lgsg ibu mengandung duduk. manusia skrg makin kurang adab dan simpati.

2y ago

tu biasa.jnji lepas susah dorang je.mmg nilai² kemanusian dh kurang dikalangan masyarakat kita