Perancang...

Hi. Sy ada cucuk depo bulan lepas 13/7. Skrg dari 2/8 sy period non-stop. Dah inform nurse kk, tapi nurse tu ckp normal, tanya psl tu pun dia marah2, mls nk tanya lg. 😔. Kebetulan sy ada appointment dgn doktor kk smlm utk review tekanan drh, sy tanya sekali psl period non-stop ni, doktor ckp normal jg. Tp sy dh tk selesa period non-stop, + risau. Bulan 10 cucuk depo lg. bulan 11 insert IUCD, tu pun diorg yg cadang, sy tak nak. 😭

5 Balas

Tips xnak kna marah misi, ckp je awk makan perancang jenis pil. sebut la apa2 perancang cth noriday ke yasmin ke. Tp klu mmg nk rancang sendiri xperlu makan pil tu bukan nya nurse tau pn. nt bila nurse tnya ada mkn pil prncg ke apa ckp je ada. Klu awk x kisah nak tipu sikit la, sbb perancang ni bkn paksaan pn, klu rasa mampu nak merancang sendiri lebih baik merancang sendiri supaya hormon x ganggu.. Sy czer, anak dah masuk 4 bln mmg blm start bersama sbb masih x selesa dalaman plus mmg penat x ckup tdr nak urus anak.. nurse tanya ada ambil prncang sy ckp je sy ambil pil noriday. tp sbnrbya sy x mkn pun pil tu, sbb mmg plan nak merancang sendiri.

Hi sis. Setahu sy untuk perancang tiada paksaan. Kalau sis taknk pasang iucd, sis boleh je tolak. Ckp je dgn nurse sy taknak. Untuk depo pulak, kalau sis rasa tak selesa. Sis boleh tukar cara. Sama ada pil atau sendiri atau implant

8mo ago

Taknk yg mana tu? Iucd atau depo? Kalau iucd awak takut. Ckp je taknak. Nurse tak boleh nk paksa. Kalau sy guna depo masa 1st perancang haritu. Darah non stop juga. Sy pon confius tu darah kesan depo atau period sbb jadikan kita confius masa nak solat. So rasa tak selesa. Sy tnya dgn nurse, kalau next perancang sy nak stop depo boleh tak sbb tak selesa. Nurse bg je tapi kene bgthu nk ambik perancang apa lepas tu. Sama ada pil atau sendiri

Sy bersalin czer misi2 pkse tpy Sy x nak..Sy tipu Sy ckp nk mkn pil..dorg x nk bg..tpy Dr setuju Klau Sy mkn pil .tpy pil Sy ambik tpy x mkn sbb rancang sendiri..sbb badan Sy x rasi smue bnde tu😅

Sy pun tgh alami skrng. Period dah hari ke 16 darah byk2. Awk darah byk tak lama2 gitu?

8mo ago

Byk, kdg berketul-ketul. Tp skrg dh stop, sy minta ubat dgn dr. Awk cucuk depo juga ke?

memang perancang akan ganggu hormon period etc. cakap je nak merancang sendiri