TALI PUSAT BABY

Mommy ,sy nk tanya ,normal ke kalau tali pusat baby duk main area leher baby?xde la berbelit juz duk main area tu je ,sy ank first, takut mcm2 duk pikir skrg🥺 skrg bby baru 28 weeks..time scan doc x de la plak ckp apa2,masa balik umah tu sy tgk 5D scan baby nmpk ada something duk main area leher dia,sy call klinik yg sy pegi tu,doc ckp normal je ,cuma dia xnk tli pusat tu dh 2@3 lilitan..risau kalau blh hari2 sy nk tgk perkembangan bby,minggu lepas baru je pergi,ni xsedap duduk plak ,duk pikir mcm mana 🥺#bantusharing #ingintahu #firstbaby

7 Balas

jgnla overthinking..sikap nk tau tu xslh tapi klo itu ini smua rsa mcm ada xkna,ssh jgk..dktr pon dah scan and ckp ok je kn...npe awk nk ssh hti lgi..bdoa and tawakal jela ..smoga ank dlm kndungn awk sihat2 shja

klau doktor ckp ok,insya allah ok...tp klau rs was2,awk p check n refer doktor lain plak ok...anak ke2 sy kuar dgn berselendang tali pusat kt bahu...😁

12mo ago

Time sy scan doc xckp pape,tp bila balik sy tgk smula pic yg 5d scan tu tgk cam ad something kt leher dia,xkn la lengan area leher dia kn,bla tnya doc,doc ckp ye tli pusat,time scan xckp pape plk😅

xde mslh utk awak scan tiap2 mggu. scan xmembahayakan baby dlm rahim kita pon. lebih baik awak pergi scan atleast awak tak susah hati

tali pusat tu memang mainan baby dalam perut, baby akan genggam tali pusat kdg2. kalau doc cakap tak berbelit and okay je lah.

jangan risau berlebihan. byk berdoa, in syaa Allah baik² jer

12mo ago

Tq sis 🥰

ia mmg terapung dlm tu..xde org boleh control

klau rasa x sedap hati pergi je check kt doktor ya..