suspect kencing manis

Td g checkup 5 bulan. Nurse ckp result yg minum air gula xcntik. Nanti 7 bulan repeat minum lg, klau tinggi jgk dah dikire kencing mnis. Tkotlah. Mummy2 ade tips tak, nak elokkan balik bacaan tu tknak bg ade kencing manis.? Nak buat ape yeee? Makan ape yg elok yee?

2 Balas

Mkn ikut wktu ttp..4 kali sehari..berat 2 kali ringan 2 kali..roti meal tu.. Buah apple hijau jer blh mkn utk kurang kencing manis..biasanya nurse bgth klu dh ada kencing manis..dh x perlu lah nk minum lg air gula..

Elakkn mknan n mnuman yg mnis2...Sis mkn yg berkhasiat..Kurang mnis2 dah..Pastu klu buah2an tu biar jgn mnis2..Tnpa gula ke lau jus buah2an